Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Μετά τη βουτιά της Δευτέρας, ανακάμπτει η τιμή του αργού πετρελαίου (in.gr - 19-1-2016)


Ανακάμπτει η τιμή του αργού πετρελαίου 
(Φωτογραφία: Reuters )
Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη

Ανάκαμψη καταγράφουν την Τρίτη οι τιμές πετρελαίου, βρίσκοντας στήριξη στα ισχυρά στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμων στην Κίνα και διακόπτοντας την πτώση στα επίπεδα του 2003 που καταγράφηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την επιστροφή του Ιράν στις αγορές.

Σύμφωνα με χρηματιστές, οι τιμές βρήκαν στήριξη στα θετικά στοιχεία για το πετρέλαιο στην Κίνα, όπου η προκαταρκτική ζήτηση για πετρέλαιο το 2015 ήταν στο επίπεδο ρεκόρ των 10,32 εκατ. βαρελιών την ημέρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,5% σε σχέση με το 2014.

Ωστόσο, η αύξηση στην κατανάλωση πετρελαίου στην Κίνα το 2016 αναμένεται χαμηλότερη, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο οικονομία επιβραδύνεται περαιτέρω και η κυβέρνηση περιορίζει τις φοροαπαλλαγές για τις αγορές οχημάτων.

Στις 09:57 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κινούνταν στα 29,42 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 87 σεντς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημείωναν άνοδο 29 σεντς στα 29,71 δολάρια το βαρέλι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2003 καθώς ήρθησαν οι κυρώσεις της Δύσης σε βάρος του Ιράν. Η Τεχεράνη στη συνέχεια έδωσε εντολή για σημαντική αύξηση της παραγωγής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου